top of page

Brain Blocks

Brain Blocks is een beeldend communicatiemiddel om te praten over autisme. Het helpt het kind of de jongere en zijn omgeving uit te leggen wat autisme is en hoe dit werkt in het brein. Het doel is dat je met dit middel komt tot één beeld, één taal. Ouders, de leerkracht, de omgeving en het kind begrijpen elkaars taal.

Met behulp van Brain Blocks helpt de persoon met autisme zichzelf beter te begrijpen. Wat werkt er bij hen anders dan bij mensen zonder autisme?

Het geeft hun handvatten en inzicht in hun gedrag. Het geeft ouders, de leerkracht en de omgeving handvatten om inzicht te geven in het gedrag van het kind of de jongere.

 

Doel van Brain Blocks
Het doel van Brain Blocks is om makkelijker te communiceren met een persoon met autisme. Dit doordat er met Brain Blocks één beeld en één taal wordt gecreëerd.
Met Brain Blocks wordt er gelijke tijd gewerkt aan het acceptatie proces en zelf bewustwording proces.

Hoe werkt Brain Blocks
Met Brain Blocks worden er met twee hoofden op boardkarton gewerkt. Het ene hoofd is voor iemand met autisme. Het andere hoofd is voor iemand zonder autisme. Hierdoor wordt inzichtelijk gemaakt hoe het brein van iemand met autisme werkt in vergelijking met het brein van iemand zonder autisme. Het wordt duidelijk wat een informatieverwerkingsstoornis en hoe de prikkelverwerking verloopt. Welke gevolgen deze stoornis heeft voor het dagelijkse functioneren.

Brain Blocks wordt op maat aangeboden.
Er wordt gewerkt met thema’s die voor de persoon met autisme van toepassing zijn.
Deze training is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
De training kan thuis op school of in de praktijk gegeven worden.
De training bestaat uit 3 a 5 bijeenkomsten van 45 minuten.

Meer info:  https://brainblocks.com/                    

bottom of page