top of page

Fixie en Growie

 

Mindsettraining gebaseerd op het werkboek Mindset van het talentenlab.       

De term ‘mindset’ staat voor de overtuiging die mensen hebben over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten – en de veranderbaarheid daarvan. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor ontwikkeling en leren.

Een groeimindset helpt kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Het is de basis van (talent)ontwikkeling en groei.

De training bestaat uit 7 lessen van circa 45 minuten en is geschikt voor  basisschool kinderen vanaf ongeveer 7 tot 12 jaar. 

Via de verhalen van Fixie en Growie leert het kind wat het verschil is tussen de vaste mindset en de groeimindset. Hierbij komen alle relevante thema’s aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, doorzettingsvermogen en meer. Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind leren denken zoals Growie en hoe hij of zij dit kan inzetten bij het werken aan eigen doelen.

Daarnaast is het van belang dat ook ouders en leerkrachten van het kind op de hoogte zijn van het programma. Hiervoor wordt vaak nog een aparte ouderbijeenkomst georganiseerd.

 

De training kan in een groepje maar ook individueel worden gevolgd.

Meer info : https://www.hettalentenlab.nl/mindset/

bottom of page